معماری پایدار ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد | معماری نواز
با وجودی که تعداد انگشت شماری قوانین مربوط به پایایی به تصویب رسیدهاست اما باید اذعان داشت که سیاستمداران و دولتها به نسبت با آهنگی بسیار کند به اهمیت پایایی اعتراف طراحی معماری ساده کردهاند. به هر روی اینها همگی بیانگر برداشته شدن گامهایی در جهت ایجاد تغییراتی در مصالح ساختمانی و طرحهای معمول امروزی است. مطالعه محیط زیست همانند چراغی در بالای سر انسان این امکان را فراهم ساختهاست که بهتر به اثرات رفتارهای خود در ازای طبیعت و بهرهبرداریهای بی ضابطه از آن که در نهایت منجر به رخدادهای ناگوار طبیعی مانند افزایش دمای زیست کره یا سیل و آتش میگردند آگاهی یابیم. حفاظت از انرژی واستفاده پایدار از آن پیشرفتهای عظیم تکنولوژیِ استخراج نفت و سایر ذخایر زیرزمینی، استفاده هر چه بیشتر این منابع تجدید ناپذیر را فراهم آوردهاست لذا طراحی ساختمانها باید به گونهای باشد که مصرف سوخت فسیلی را به حداقل برساند. برای طراحی پایدار می بایست مهندسین در کنار یکدیگر به بررسی انواع انرژی های پاک و همچنین جوانب سایت مورد نظر بپردازند. بهترین گزینه برای داشتن معماری پایدار مشاوره با یک تیم مجرب از معماران است.
- امروزه پیشرفتهای تکنولوژیکی طیف وسیعی از تکنیکها را برای رسیدن به انرژی پایدار به معماران عرضه کرده است و طراحان آگاهی بیشتری درباره چگونگی نقش ساختمانها در مشکلات محیطی کسب کردهاند.
- سخن از پایایی در معماری را میتوان به تصور طراحی ساخت و سازهای آینده تعبیر کرد.
- هر سازه ای باید با ملایمت در زمین ناحیه خود قرار بگیرد و با محیط پیرامون خود سنخیت داشته باشد.
- در تصویر زیر سازه ای در مالمو سوئد را مشاهد می کنید که از مصالح بومی و چوب برای ساخت نیمکت های بلند استفاده کرده اند و برای شهروندان و گردشگران مکانی سازگار با محیط زیست را فراهم شده است.
شکل 2- با استفاده از سایبانهای متحرک بر روی سطح میدان اصلی شهرک مصدر، در طی روز ایجاد سایه میشود. بنابراین امکان خنک شدن میدان از طریق بازتابش حرارت به آسمان شب و استفاده از کوران هوا میسر میگردد.معماری پایدار-معماری پایدار-معماری پایدار-معماری پایدار-معماری پایدار-معماری پایدار-معماری پایدار-بنای دیگر، ساختمان ادارات مرکزی شهرک مصدر است. برنده طراحی این بنا، شرکت آدرین اسمیت و گوردون گیل در بین 150 شرکتکننده در سال 2008 بود.
راهکارهای معماری پایدار گیلان بهمراه قیاس با معماری ژاپن
تفاوت بین این دو پمپ حرارتی در این است که منبع زمینی یکی از مبدلهای حرارتی خود را، به صورت افقی یا عمودی در زیر زمین قرار دادهاست. منبع زمینی از دمای نسبتاً ثابت و ملایم زیرزمینی بهره میبرد، به این معنی که راندمان آنها میتواند بسیار بیشتر از یک پمپ حرارتی منبع هوا باشد. طراحان آنها را در یک فضای باز در کنار ساختمان یا زیر یک پارکینگ قرار میدهند. معماری پست مدرن توجه بیشتری به اقلیم و فرهنگ و ارزش های فرهنگی هر منطقه دارد. حتی از لحاظ معماری پایدار نیز استفاده از سبک پست مدرن بسیار مناسب تر است. زیرا در بحث متریال و مصالح بومی نیز معماری پست مدرن بسیار پیشتازتر عمل نموده است.
آموزش طراحی پایدار در معماری ایران( از دیدگاه فرهاد احمدی)
منظور از پایداری در معماری این نیست که ساختمان مقاومت بالا و یا عمر طولانی داشته باشد بلکه به این معنی است که در ساخت و ساز به محیط زیست توجه ویژه ای کنند و براساس آن اقدام نمایند. روش هایی که با اجرای بهینه مصالح ساختمانی کمتری را به هدر می دهند و پس از استفاده می توان آن ها را بازیافت نمود. تولید مصالح ساختمانی و ساخت نوین عواملی برای دستیابی به توسعه پایدار در صنعت ساختمان محسوب می شوند. پایداری به معنای تداوم زندگی در آینده است و به پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی اشاره دارد. این مفهوم بر سه اصل صرفه جویی در کاربرد منابع، طراحی انسانی و طراحی هماهنگ با چرخه حیات استوار است.
جزیره گرمایی پدیده ای است که اغلب در مناطق شهری اتفاق می افتد و دلیل آن جذب گرما و حرارت به وسیله خیابان ها، ماشین ها و آسفالت هاست. در تابستان این پدیده شدت می یابد که باعث می شود هزینه زیادی برای دستگاه های تهویه هوا صرف شود و به دنبال آن تقاضا برای انرژی افزایش یابد. ساخت چنین باغ هایی برای کنترل تاثیرات منفی و ایجاد محیطی بهتر و سالم تر برای زندگی شهروندان است. این جمله به تمامل بین ساختمان و سایت اشاره دارد که امری ضروری برای فرآیند سبز به شمار می رود. سازه هایی که بی رویه انرژی مصرف می کنند آلودگی ایجاد می کنند و با کاربران و مصرف کنندگان خویش بیگانه اند در نتیجه هرگز زمین را به صورت آرام و سبک احساس نمی کنند.